16e Duurzaamheidscafé: de eetbare tuin

Zet dit in mijn agenda

Gastvrouw Annemiek Haring laat zien hoe je in een dorpstuin een klein voedselbos aanlegt en hoe je je eigen kruiden kweekt. Lekker voor in het eten of om thee van te zetten!

Datum
zaterdag 30 augustus 2025 van 14:00 tot 16:30
Locatie
Doorwerth

Heerlijk uit eigen tuin

Niets smaakt zo lekker als een appel uit eigen tuin. Wist je dat je in je eigen kleine achtertuin ook rabarber, aardbeien en bessen kan kweken? Om te plukken, te bereiden en daarna lekker op te eten. Kook- en theekruiden? Die komen ook uit je eigen tuin. Alles onbespoten en met aandacht voor de bodem en de natuur.

Aan de slag met een voedselbos

Weet je niet hoe en waar te beginnen, kom dan inspiratie opdoen tijdens het 16e duurzaamheidscafé waarna je aan de slag kan met je eigen voedselbos. Zelfs in een tuintje van 25m2 kan je een voedselstruweel aanleggen, zoals natuurlijke bosranden ook groeien. Je kan meer planten dan je denkt, omdat je in lagen tuiniert.
Er is plaats voor 7 mensen. Meld je dus op tijd aan door te mailen naar: duurzaam@renkum.nl.

Locatie: Eekhoornstraat 13 in Doorwerth

Over Annemiek Haring

Gastvrouw Annemiek Haring woont in Doorwerth en tuiniert haar hele leven lang. Ze heeft buurttuinen opgezet in Heelsum en Doorwerth. Nadat ze in 2015 een masterclass voedselbossen volgde bij Wouter van Eck legde ze haar eerste kleine voedselbos aan bij Oranje Nassau’s Oord. Ook haar eigen achtertuin (116m 2) in Doorwerth is ingericht als voedselbos.