16e Duurzaamheidscafé: de eetbare tuin
Gastvrouw Annemiek Haring laat zien hoe je in een kleine dorpstuin een eetbaar voedselbosje aanlegt en hoe je je eigen kruiden kweekt voor in je eten of voor de thee.
- Datum
- zaterdag 30 augustus 2025 van 14:00 tot 16:30
- Locatie
- Doorwerth
Niets smaakt zo lekker als een appel uit eigen tuin. En weet je dat je in je eigen kleine achtertuintje ook rabarber, aardbeien en bessen kan kweken? Om te plukken, te bereiden en daarna lekker op te eten. En je kook- en theekruiden, die komen ook uit je eigen tuintje. Alles onbespoten en met aandacht voor de bodem en de natuur.
Weet je niet hoe en waar te beginnen, kom dan inspiratie opdoen tijdens het 16e duurzaamheidscafé waarna je aan de slag kan met je eigen voedselbosje. Zelfs in een tuintje van 25m2 kan je een voedselstruweel aanleggen zoals natuurlijke bosranden ook groeien. Je kan meer planten dan je denkt, omdat je in lagen tuiniert.
Gastvrouw Annemiek Haring woont in Doorwerth en tuiniert haar hele leven lang. Ze heeft buurttuinen opgezet in Heelsum en Doorwerth. Nadat ze in 2015 een masterclass voedselbossen volgde bij Wouter van Eck legde ze haar eerste kleine voedselbos aan bij Oranje Nassau’s Oord. Ook haar eigen achtertuin (116m 2) in Doorwerth is ingericht als voedselbos.
Er is plaats voor 7 mensen. Meld je dus bijtijds aan door te mailen naar: duurzaam@renkum.nl.
Locatie: Eekhoornstraat 13 in Doorwerth